Тренінгове заняття «Ми – за гендерну рівність»

З метою соціалізації та всебічного розвитку дітей соціальним педагогом Кір’ян А.А. проведено тренінгове заняття «Ми – за гендерну рівність» з учнями 5-6-х класів, яке сприяє формуванню навичок партнерського спілкування між дівчатами та хлопцями; усвідомленню себе як представника однієї із двох статей; підвищенню рівню згуртованості учнівського колективу.

Учасникам тренінгу після знайомства та оголошення правил роботи в групі була запропонована вправа «Дівчата – Хлопці», з метою усвідомлення відмінностей між дівчатами та хлопцями. Для виконання даної вправи учням потрібно було об’єднатись в групи та вирішити поставлене завдання.

/Files/images/novini_2014/berezen/trenngove_zanyattya_mi__za_gendernu_rvnst/1 д®в®.JPG

До уваги учнів було запропоновано інформаційне повідомлення «Гендерні стереотипи».

/Files/images/novini_2014/berezen/trenngove_zanyattya_mi__za_gendernu_rvnst/2 д®в®.JPG

За допомогою наступної вправи були виявленні особливості жіночої і чоловічої статті та визначенні спільні якості обох статей.

/Files/images/novini_2014/berezen/trenngove_zanyattya_mi__za_gendernu_rvnst/3 д®в®.JPG

Вправа «Добре бути чоловіком, добре бути жінкою» сприяла формуванню адекватного образу жінки і чоловіка, прийняття себе як представника однієї із двох статей.

/Files/images/novini_2014/berezen/trenngove_zanyattya_mi__za_gendernu_rvnst/4 д®в®.JPG

Позитивна атмосфера, активна участь дітей у виконанні вправ та доречні висловлювання під час проведення тренінгу засвідчили про досягнення поставленої мети.

/Files/images/novini_2014/berezen/trenngove_zanyattya_mi__za_gendernu_rvnst/5 д®в®.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 994

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.