Творча зустріч з Людмилою Третяк

2016-04-20

/Files/images/2016_rk/kvten/tretyak/газета 2.JPG Весело та цікаво пройшла творча зустріч вихованців Новомиргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів з місцевою поетесою Людмилою Третяк. Діти з захопленням ознайомилися з творчою діяльністю гості від першого вірша до першої надрукованої книги.

Зустріч приурочена до Всесвітнього дня книги та авторського права (що відзначається 23 квітня з 1995 року) з метою підкреслення особливого значення ролі книг і авторського права в розвитку культури світу. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена в них, стає на заваді жорстокості й несправедливості.

Поетичне слово Людмили Третяк надихнуло дітей на інсценізацію казки «Спляча красуня» (покладеної на вірші поетесою за мотивами казки Ш.Перро). Виступ аматорського колективу школи викликав позитивні емоції як у глядачів, так і у самої авторки.

Творча зустріч не обійшлась без подарунків. Вихованці гуртка «Чарівна стрічка» (керівник Салоїд Т.І.) подарували квіткову композицію із кольорових стрічок, виготовленої власноруч. В свою чергу, Людмила Миколаївна пригостила дітей солодощами та передала в шкільну бібліотеку набір власних книг під назвою «Провокую на любов» із автографами та побажаннями. Натхнена щирою зустріччю з учнями, поетеса пообіцяла створювати більше дитячих творів та запропонувала співпрацю з аматорським театральним колективом школи.

Зустрічі та живе спілкування з місцевими письменниками сприяє розвитку читацького інтересу у дітей, естетичних смаків та уподобань, розвиває в учнів потребу творити, розширює їх світогляд, сприяє формуванню гармонійної особистості, розвиває прагнення стати свідомим та гідним громадянином України, повагу до видатних земляків, гордість за свій народ.

Зустріч з Людмилою Третяк організовано та проведено під керівництвом шкільного бібліотекаря О.В. Коровіної та педагога-організатора С.А. Наливайко.

/Files/images/2016_rk/kvten/tretyak/DSC08976.JPG /Files/images/2016_rk/kvten/tretyak/DSC08984.JPG

/Files/images/2016_rk/kvten/tretyak/DSC09000.JPG /Files/images/2016_rk/kvten/tretyak/DSC09010.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.