• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Козацькі забави" пройшли у Новомиргородській..."

"Козацькі забави" пройшли у Новомиргородській..."

2012-10-26

"Козацькі забави" пройшли у

Новомиргородській спецшколі – інтернат ІПК І – ІІ ст.."

/Files/images/vikladennya_1/Безымянный.JPG

З давніх-давен в Україні у народних піс­нях, ле­гендах, прислів’ях, казках оспіву­ється, возве­личу­ється фізично дужа, здо­рова і сильна лю­дина. Адже завжди сила і здоров’я, розум і ви­тримка пе­ремагають.

Культ фізичної досконалості людини іс­нував у Запорозькій Січі. При якій були спе­ціальні коза­цькі школи, де хлопчаків навчали бою, розвідці, воло­дінню шаблями, списами, умінню стрибати, пово­дженню в різних ситуа­ціях.

Відомо, що козаки були фізично здоро­вими і сильними людьми, добрими вершни­ками. Хлоп­ців зма­лку навчали натя­гати лук, коня з рук не випус­кати, вміти боротися з негодою, бути ви­тривалими, у небезпеці прояв­ляти відвагу і муж­ність. За такі риси і вибирали козаків. А вони свої здібності виявляли під час бою і козацьких за­бав, які про­води­лися у час відпочи­нку.

Фізи­чна доско­налість, розумові здібності – були ознакою козаків Запорізької Січі і мають стати озна­ками громадян на­шої дер­жави.

Всім, діткам, треба вчи­тись, і набиратись сил при тренуваннях, спортив­них іграх, зма­ганнях, черпати знання, із на­родних скарбниць.

26 жовтня 2012 н.р., у Новомиргородській спецшколі – інтернат ІПК І-ІІ сту­пенів пройшло за­пальне свято «Козацькі забави» серед учнів 8-9 класів. Святкове дійство на підтримку від­родження патріотизму та культивування здорового способу життя організував і провів вчитель фізичної культури: Маржан С. В.

/Files/images/vikladennya_1/kozatsk_zabavi/DSC01829.JPG

У рамках заходу прой­шли по­казові ви­ступи команд «Хортиця» та «Говерла», які демон­стру­вали козацьку завзя­тість та хист, яскраві по­єдинки з му­жності, що запалю­вали публіку козацьким ду­хом. Ссеред команд про­водилися цікаві конкурси: «Військові маневри», «Вершники», «Забава кашоварів», «В бою разом», «Як козаки дівчат рятували», «Підтримка близьких», «Бій кошових», «Ближній бій».

/Files/images/vikladennya_1/kozatsk_zabavi/DSC01831.JPG

Приємно відмітити, що серед учнівських ко­манд переважали «Хортиця», які і здобули перемогу у «Козацьких забавах». Друге місце виборола ко­манда «Говерла».

/Files/images/vikladennya_1/kozatsk_zabavi/DSC01826.JPG

Святковий захід супроводжува­вся веселим та запальним фольклором: «Гей, там на горі Січ іде», «Козаки», «Наш козацький край», «Проводи на Січ». Композиції завзято виконали учасники вокального гуртка гуртка під керівництвом Ю. Д. Педченка

/Files/images/vikladennya_1/kozatsk_zabavi/DSC01841.JPG

На завершення заходу виступила з привіта­ль­ним словом Копач І. А., заступник директора з ви­ховної роботи, яка привітала переможців, вру­чила всім учасникам символічні медалі та від імені керів­ництва школи висловила подяку педа­гогу за орга­нізаційну підготовку свята, яке при­несло глядачам чимало задоволення й розваг. Надалі учасників змагань очікував солодкий стіл та два величезних пирога, які вони заслу­жили проявленими стараннями та спритністю.

Даний захід прой­шов з метою залу­чення до вивчення і пі­знання української куль­тури, створення етнокуль­турного сере­довища і орга­нізації традиційного свята в кращих українських тради­ціях.

/Files/images/vikladennya_1/kozatsk_zabavi/DSC01837.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.